ProlapLase™

Trateaza prolapsul vaginal (prolaps pelvin)

Ce este un prolaps vaginal (sau prolaps pelvin) ?

Organele dumneavoastră pelvine includ vezica urinară, uterul  și rectul. Aceste organe sunt susținute de țesuturi numite “fascia” și “ligamente”. Aceste țesuturi au rolul de a ține împreună și alăturat organele pelvine lângă  pereții laterali ai sistemului osos al bazinului și în interiorul pelvisul.

Organele pelvine dețin, deasemenea, mușchi pelvieni. În cazul în care fascia sau ligamentele sunt rupte, sau întinse, și mușchii pelvieni sunt slăbiți, s-ar putea ca organele pelvine să nu-și păstreze locul lor corect și să coboare în vagin. Această situație este cunoscută ca un prolaps de organe pelvine (POP).

Care sunt simptomele prolapsului?

Există câteva simptome care pot să apară în cazul unui prolaps. Acestea depind de tipul de prolaps și cât de mult sprijin de organe pelvine a fost pierdut. La început, s-ar putea să nu bănuiți că aveți un prolaps, deoarece nu aveți nici un simptom, dar medicul dumneavoastră sau asistenta medicală ar putea depista prolapsul dvs. la un test Papanicolau, de rutină.

Când un prolaps este mai jos, este posibil să observați lucruri, cum ar fi:

infecții ale tractului urinar
disconfort intestinal, de exemplu constipația
un sentiment de presiune pelvină
un sentiment ca și cum ceva ar cădea din vagin sau ca și cum ar exista un nod în vagin, o bucată bombată în vagin, pe care o poți vedea sau simți
act sexual insoțit de durere
senzația că vezica urinară nu se golește cum ar trebui sau fluxul de urină ar putea fi slab.

Simptomele prolapsului de organe pelvine sunt accentuate la poziția de stat în picioare, sărituri și ridicări, și se ameliorează la poziția culcat. În cazul în care prolapsul este în afara corpului vostru, s-ar putea simți durere și ați putea sângera, deoarece prolapsul se freacă de lenjeria intimă.

Care sunt cauzele unui prolaps?

Nașterea este cauza principală a unui prolaps. La coborîrea prin vagin, copilul poate întinde și rupe țesuturile de sprijin și mușchii pelvieni. Dacă aveți nașteri vaginale, sunteți predispusă, cu atât mai mult, de a avea un prolaps.

Alte lucruri care pun presiune pe organele pelvine și mușchii pelvieni, care pot duce la prolaps sunt:

tuse cronica (cum ar fi tusea fumătorilor sau astm slab controlat)
ridicarea unor greutăți (coșuri de spălat, saci supermarket sau copii)
constipație – tensionarea cronică pentru a goli intestinul poate provoca prolaps.

Tipuri de prolaps

Organelor pelvine se pot proemina prin peretele frontal al vaginului (numit cistocel), prin peretele vaginal spate (numit rectocele sau un enterocele) sau uterul ar putea să cadă în vagin (prolaps uterin).

Cine ar putea avea un prolaps?

Prolapsul este mult mai probabil să apară după menopauză sau dacă sunteți supraponderală. Dar poate apărea și la femeile tinere după apariția unui copil.

Aproximativ jumătate din toate femeile care au avut un copil au un anumit nivel de prolaps, dar numai una din cinci femei au nevoie de ajutor medical.

Prolapsul poate apărea, de asemenea, la femeile care nu au avut un copil, ci mai ales în cazul în care tusea este cronică, constipație, sau în cazul în care se ridică greutăți mari.

Chiar și după o intervenție chirurgicală pentru a repara prolapsul, una din trei femei va avea prolaps din nou.

Prolapsul poate apărea, de asemenea, la femeile care nu au uter intact (care au avut o histerectomie). Într-un caz ca acesta, partea de sus a vaginului (bolta) poate prolapsa.

Abordarea simplă

Prolapsul poate fi adesea tratat fără intervenție chirurgicală, în special în primele etape, atunci când prolapsul este ușor.

Abordarea simplă poate însemna unul din următoarele tratamente:

Întărirea mușchilor pelvieni.

În cazul în care un program de tratament este planificat pentru a se potrivi nevoilor dvs. individuale, cu sfatul unui fizioterapeut.

Schimbarea stilului de viață.

Descoperiți ceea ce a cauzat prolapsul dumneavoastră, pentru a face modificările necesare în stilul de viață, cum ar fi: îmbunătățirea dietei, aportul de lichide, atingerea unei greutăți corporale normale și păstrarea ei.

Fiind conștienți.

Fiind conștienți de obiceiurile bune pentru a evita tensionarea intestinului și a vezicii urinare pe toaletă, sau având un pesar (un dispozitiv de plastic sau cauciuc care se potrivește în vagin) măsurat și plasat în vagin cu atenție pentru a oferi sprijin în interior pentru organele pelvine.

Tratamentul cu laser – ProlapLaseTM

ProlapLase ™ este o terapie cu laser Er: YAG non-invazivă pentru tratarea prolapsului, bazată pe stimularea fototermică non-ablativă a colagenului în scădere și strângerea țesutului vaginal, a mucoaselor și fasciei endopelvică, și ulterior îmbunătățirea prolapsului.

Acest tratament este eficient, și în condiții de siguranță, pentru cistocel, prolaps uterin și rectocel.

Recenzie Video